Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Wegetariańska > KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Z HUMMUSEM

KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Z HUMMUSEM

Lada moment wpadną do Was goście? Podajcie im na przekąskę krokiety z kapustą i grzybami z dodatkiem groszkowego hummusu – będą zachwyceni. Przy okazji warto zrobić hummus z podwójnej porcji składników, bo to pyszne smarowidło kanapkowe. W jego skład, oprócz ciecierzycy i groszku, wchodzi tahini, czyli pasta z prażonego sezamu. Można ją kupić gotową lub przygotować samemu. Wystarczy delikatnie zrumienić na patelni sezam i dokładnie zmiksować blenderem.

SKŁADNIKI: 

  • 1 opakowanie krokietów z kapustą i grzybami Jawo
  • 75 g zielonego groszku + groszek do podania na stół
  • 80 g pasty sezamowej tahini
  • sok z ½ cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka bazylii
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego
  • 50 ml zimnej wody
  • oliwa z oliwek do polania hummusu
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe
  • sezam

SONY DSC
SONY DSC
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.