
GNOCCHI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I SEREM
Potraktujcie ten przepis jako podstawę, którą możecie dowolnie zmieniać, dodając swoje ulubione składniki. Suszone pomidory i cukinia? Genialnie! Pieczarki i szpinak? Też świetnie! A może oliwki i rukola? Mistrzostwo! Do zapiekania możecie użyć sera mozzarella, parmezanu, grana padano, cheddara. Możliwości jest całe mnóstwo, stwórzcie swoją ulubioną kombinację! Składniki: opakowanie gnocchi











































































































Quiche to danie, które łatwo personalizować. Dodaj pieczoną dynię i orzechy włoskie dla jesiennego smaku, łącząc je z fetą zamiast klasycznego sera. Zamiast śmietany spróbuj mleka kokosowego – nada subtelną słodycz i kremowość. Spód z ciasta francuskiego przyspieszy przygotowanie, a dodatek mąki gryczanej wzbogaci smak. Świetnie smakuje z karmelizowaną cebulą i szpinakiem, doprawionymi gałką muszkatołową. Piecz w 175°C przez 40 minut, aż wierzch się zarumieni. Podawaj z sałatką z pomidorów i bazylii. Quiche można zamrozić – po rozmrożeniu podgrzej w 160°C. Idealne na kolację lub przyjęcie. Eksperymentuj z proporcjami jajek i mleka (3:1) dla idealnej konsystencji. To danie sprawdzi się też w wersji mini na imprezy!