Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > WIOSENNA SAŁATKA Z PIEROGAMI ZE SZPINAKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z PIEROGAMI ZE SZPINAKIEM

Wiosenna sałatka z surowymi szparagami, rzodkiewką, ogórkiem i pierogami ze szpinakiem. Idealna przekąska, jeśli dopadnie Was ochota na zjedzenie czegoś lekkiego! Jeśli akurat traficie na sezon na czosnek niedźwiedzi, całe danie możecie posypać kwiatami tej rośliny.
Sposób przygotowania
  1. PIEROGI ZE SZPINAKIEM:

    Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, solimy i wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyławiamy łyżką cedzakową. Możemy polać małą ilością oliwy z oliwek.

  2. SAŁATKA:

    W międzyczasie, gdy gotują się pierogi przygotowujemy warzywa do sałatki. Myjemy wszystkie i obieramy ogórka. Przygotowujemy miskę z zimną wodą i kostkami lodu. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki, szparagi za pomocą obieraczki kroimy w bardzo cienkie paseczki. Rzodkiewkę i szparagi wrzucamy na kilka minut do miski z lodowatą wodą (dzięki temu warzywa zachowają swój kolor i będą bardzo chrupkie).

  3. PODANIE:

    Na talerz wykładamy rukolę, na niej układamy połówki pierogów ze szpinakiem, plasterki ogórka, tasiemki szparagowe i plasterki rzodkiewki. Całe danie skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy solą himalajską oraz posiekanym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.