Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > ZAPIEKANE KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, Z BOCZKIEM I KAWAŁKAMI SUSZONYCH ŚLIWEK

ZAPIEKANE KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, Z BOCZKIEM I KAWAŁKAMI SUSZONYCH ŚLIWEK

Zapiekane kluski śląskie nadziewane mięsem, z kawałkami suszonych śliwek i owinięte boczkiem to pomysł na szybki obiad. Przygotujecie go w mniej niż 30 minut. :)
Sposób przygotowania
  1. KLUSKI ŚLĄSKIE:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone kluski śląskie z mięsem i gotujemy na niedużym ogniu przez 8 minut, po tym czasie wyławiamy je łyżką cedzakową.

  2. ZAPIEKANIE:

    Na każdej klusce układamy ½ suszonej śliwki i zawijamy w surowy boczek. Układamy w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia, a następnie zapiekamy w temperaturze 190 stopni (góra-dół) około 15 minut.

  3. PODANIE:

    Kluski posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy np. z roszponką.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.