Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Pierogi > ZAPIEKANE PIEROGI ZE SZPINAKIEM

ZAPIEKANE PIEROGI ZE SZPINAKIEM

pierogi-zapiekane

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie w domu ostatnio wszyscy kaszlą, kichają i leżą pod kocami. A to oznacza, że nie mamy ochoty ani siły na gotowanie od podstaw. Dlatego dziś na ratunek wpadają zapiekane pierogi ze szpinakiem z serem i sosem pomidorowym. Danie ekspresowe, kilkuskładnikowe i idealnie pocieszające marudy z zatkanymi nosami.

Sposób przygotowania

1. PIEROGI – GOTOWANIE:

Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

pierogi-ze-szpinakiem-jawo

2. ZAPIEKANE PIEROGI W SOSIE:

Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni na funkcji góra-dół. Na pierogi wylewamy passatę, a następnie układamy ser i pomidorki koktajlowe. Pieczemy przez około 15 minut, aż ser się roztopi. Dekorujemy bazylią. Smacznego!

pierogi-zapiekane-w-sosie-pomidorowym

Jeżeli lubisz zapiekanki, to koniecznie sprawdź również te pomysły:

Zapraszam również na mojego Facebooka i Instagram

pierogi-zapiekane
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
POLECANE
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.