Nie wiem, jak u Was, ale u mnie w domu ostatnio wszyscy kaszlą, kichają i leżą pod kocami. A to oznacza, że nie mamy ochoty ani siły na gotowanie od podstaw. Dlatego dziś na ratunek wpadają zapiekane pierogi ze szpinakiem z serem i sosem pomidorowym. Danie ekspresowe, kilkuskładnikowe i idealnie pocieszające marudy z zatkanymi nosami.
Sposób przygotowania
1. PIEROGI – GOTOWANIE:
Pierogi ze szpinakiem przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi i gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową.

2. ZAPIEKANE PIEROGI W SOSIE:
Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni na funkcji góra-dół. Na pierogi wylewamy passatę, a następnie układamy ser i pomidorki koktajlowe. Pieczemy przez około 15 minut, aż ser się roztopi. Dekorujemy bazylią. Smacznego!




Jeżeli lubisz zapiekanki, to koniecznie sprawdź również te pomysły: