
Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > ZAPIEKANE PLASTRY KARTACZY Z MIĘSEM Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
ZAPIEKANE PLASTRY KARTACZY Z MIĘSEM Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ
- 20 min
- łatwy
- 3
- 5325










Świetna bezglutenowa przekąska na imprezę lub pomysł na lekki lunch. Krążki kartaczy z mięsem doprawione oliwą i włoskimi ziołami, zapiekane w piekarniku z serem i pomidorami. Mozzarellę możecie zastąpić dowolnym serem, spróbujcie na przykład wersję z serem kozim lub gorgonzolą.
Sposób przygotowania
- KARTACZE Z MIĘSEM JAWO:
Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową, odkładamy do lekkiego przestygnięcia.
- ZAPIEKANIE:
Lekko przestudzone kartacze kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i układamy w nim krążki kartaczy. Na każdy kawałek nakładamy plasterek pomidora i mozzarelli, danie posypujemy odrobiną przyprawy do kuchni włoskiej. Zapiekamy kartacze z dodatkami w temperaturze 180 stopni około 12 minut.
- SPOSÓB PODANIA:
Danie podajemy z listkami świeżej bazylii i rukolą.










- Udostępnij przepis
SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Login
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze
Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Sprawdź inne dania: