Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Bezglutenowa > ZAPIEKANE PLASTRY KARTACZY Z MIĘSEM Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

ZAPIEKANE PLASTRY KARTACZY Z MIĘSEM Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ

Świetna bezglutenowa przekąska na imprezę lub pomysł na lekki lunch. Krążki kartaczy z mięsem doprawione oliwą i włoskimi ziołami, zapiekane w piekarniku z serem i pomidorami. Mozzarellę możecie zastąpić dowolnym serem, spróbujcie na przykład wersję z serem kozim lub gorgonzolą.
Sposób przygotowania
  1. KARTACZE Z MIĘSEM JAWO:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową, odkładamy do lekkiego przestygnięcia.

  2. ZAPIEKANIE:

    Lekko przestudzone kartacze kroimy w plastry. Naczynie żaroodporne skrapiamy olejem i układamy w nim krążki kartaczy. Na każdy kawałek nakładamy plasterek pomidora i mozzarelli, danie posypujemy odrobiną przyprawy do kuchni włoskiej. Zapiekamy kartacze z dodatkami w temperaturze 180 stopni około 12 minut.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Danie podajemy z listkami świeżej bazylii i rukolą.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.