Ja wolę w domu > Przepisy > Dieta > Dania z rybą > ZAPIEKANKA Z PLACKÓW ZIEMNIACZANYCH Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

ZAPIEKANKA Z PLACKÓW ZIEMNIACZANYCH Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Ten przepis dedykujemy wszystkim zabieganym (hej Mamy, jesteście tu? :)). Zapiekanka robi się (prawie) sama. Zwróćcie uwagę na sposób przyrządzenia. Dzięki plackom ziemniaczanym Jawo zaoszczędzicie sporo czasu. Do dzieła!
  • SOS CZOSNKOWY

  • DODATKOWO

Sposób przygotowania
  1. SZPINAK:

    Cebulę podsmażamy na maśle, dodajemy umyty i osuszony szpinak. Smażymy jeszcze chwilę, aż szpinak zwiędnie.

  2. ZAPIEKANKA:

    Układamy rozmrożone placki ziemniaczane na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek nakładamy porcję szpinaku i kawałki łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i ponownie nakładamy szpinak i łososia, przykrywamy plackiem ziemniaczanym i posypujemy serem. Danie zapiekamy w temperaturze 200 stopni około 13 minut.

  3. SOS CZOSNKOWY:

    Do miseczki dajemy wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia sosu: jogurt, czosnek, oregano, sól, pieprz i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.

  4. PODANIE:

    Danie podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.