Ja wolę w domu > Przepisy > Danie > Kluski na parze > ZUPA GRZYBOWA Z KLUSKAMI NA PARZE

ZUPA GRZYBOWA Z KLUSKAMI NA PARZE

Ta niesamowicie łatwa w przygotowaniu zupa jest dobra właściwie na każdą okazję, ale najlepiej smakuje podczas świątecznych spotkań z bliskimi. My maczamy w niej puszyste kluski ugotowane na parze.
Sposób przygotowania
  1. MOCZENIE GRZYBÓW:

    Do miseczki dajemy suszone grzyby i zalewamy 250 ml zimnej wody. Pozostawiamy na noc do namoczenia. A następnie odcedzamy. Mrożone grzyby rozmrażamy w lodówce.

  2. ZUPA GRZYBOWA:

    W dużym garnku roztapiamy masło. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy rozmrożone i suszone grzyby. Chwilę razem podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: marchewki, pietruszkę oraz ziemniaki. Wszystko smażymy, co jakiś czas mieszając jeszcze przez 5 minut. Dolewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu 25 minut. Po tym czasie do zupy dolewamy śmietankę, dodajemy posiekany koperek oraz doprawiamy czarnym pieprzem. Całość dokładanie mieszamy.

  3. KLUSKI NA PARZE:

    Kluski na parze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zamrożone kluski układamy na sitku. Podgrzewamy na parze pod przykryciem przez 4 minuty. Gotowe kluski pozostawiamy do przestygnięcia.

  4. PODANIE:

    Kluski na parze podajemy razem z gorącą aromatyczną zupą.

SKOMENTUJ:
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przewijanie do góry

Dołącz do mojego newslettera!

Co miesiąc otrzymasz ode mnie sezonowe
inspiracje i przepisy prosto do Twojej skrzynki.

Dla subskrybentów prezent: darmowy ebook z przepisami na dania bezglutenowe!

Zapisując się do mojego newslettera, akceptujesz  politykę prywatności.