KARTACZE Z MIĘSEM PODANE Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I BOCZKIEM

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

    --KARTACZE Z MIĘSEM:

    Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.

    --FASOLKA SZPARAGOWA:

    W dużym garnku zagotowujemy wodę. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Solimy wodę i wrzucamy fasolkę, gotujemy około 10 minut, próbujemy czy zmiękła (powinna być al dente), odcedzamy.

    --BOCZEK:

    Rozgrzewamy patelnię, boczek kroimy na cienkie paski. Wrzucamy boczek na rozgrzaną patelnię, smażymy, aż się zrumieni. Do boczku wrzucamy fasolkę, siemię lniane, pestki dyni i słonecznika. Wszystko dokładnie mieszamy.

    --PODANIE:

    Na talerze wykładamy fasolkę z boczkiem i kartacze, całość posypujemy osiekanym koperkiem.