Składniki
Przygotowanie
--KARTACZE Z MIĘSEM:
Kartacze przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kartacze. Od momentu wypłynięcia na powierzchnię gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy je łyżką cedzakową.
--FASOLKA SZPARAGOWA:
W dużym garnku zagotowujemy wodę. Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki. Solimy wodę i wrzucamy fasolkę, gotujemy około 10 minut, próbujemy czy zmiękła (powinna być al dente), odcedzamy.
--BOCZEK:
Rozgrzewamy patelnię, boczek kroimy na cienkie paski. Wrzucamy boczek na rozgrzaną patelnię, smażymy, aż się zrumieni. Do boczku wrzucamy fasolkę, siemię lniane, pestki dyni i słonecznika. Wszystko dokładnie mieszamy.
--PODANIE:
Na talerze wykładamy fasolkę z boczkiem i kartacze, całość posypujemy osiekanym koperkiem.