PIEROGI Z BIAŁYM SEREM, JOGURTEM STRACIATELLA I GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

    --PIEROGI:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone pierogi z serem i gotujemy 12 minut.

    --GRILLOWANE BRZOSKWINIE:

    Rozgrzewamy patelnie grillową, roztapiamy na niej masło. Brzoskwinie kroimy w plastry o grubości około centymetra. Grillujemy z każdej strony około 5 minut.

    --JOGURT STRACIATELLA:

    Czekoladę drobno siekamy (możemy wykorzystać do tego malakser), wsypujemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy z jogurtem i gorącymi brzoskwiniami.

    WSKAZÓWKI:

    * Jeśli chcemy, by jogurt był bardziej słodki, możemy dołożyć kilka kostek czekolady mlecznej.

    * Jeśli nie mamy patelni grillowej, możemy brzoskwinie podsmażyć na zwykłej patelni.