Przepis

PIEROGI Z BIAŁYM SEREM, JOGURTEM STRACIATELLA I GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI

3 47802

Te uwielbiane przez wszystkie dzieciaki (i nie tylko) pierogi na słodko zrobicie w niespełna pół godziny. Jeśli chcecie, żeby jogurt był jeszcze bardziej słodki, dodajcie kilka kostek czekolady mlecznej. Nie macie patelni grillowej? Nie ma problemu! Brzoskwinie można podsmażyć również na zwykłej patelni. A potem jeść ze smakiem! 🙂

  • Gotowanie


    25 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. PIEROGI:

    Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone pierogi z serem i gotujemy 12 minut.

  2. GRILLOWANE BRZOSKWINIE:

    Rozgrzewamy patelnie grillową, roztapiamy na niej masło. Brzoskwinie kroimy w plastry o grubości około centymetra. Grillujemy z każdej strony około 5 minut.

  3. JOGURT STRACIATELLA:

    Czekoladę drobno siekamy (możemy wykorzystać do tego malakser), wsypujemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy z jogurtem i gorącymi brzoskwiniami.

  4. WSKAZÓWKI:

    * Jeśli chcemy, by jogurt był bardziej słodki, możemy dołożyć kilka kostek czekolady mlecznej.

    * Jeśli nie mamy patelni grillowej, możemy brzoskwinie podsmażyć na zwykłej patelni.

Może Ci się też spodobać...

2 Oceny

  1. Nat

    ?a ja się nastawiłam na jakiś szybki i dobry przepis na pierogi z serem, zeby sie podszkolić, a okazuje sie, że rownież potrafię mistrzowsko je przygotować ?

  2. Ja wolę w domu

    A tu tak łatwo 😉

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.