PIEROGI Z BIAŁYM SEREM, JOGURTEM STRACIATELLA I GRILLOWANYMI BRZOSKWINIAMI
Te uwielbiane przez wszystkie dzieciaki (i nie tylko) pierogi na słodko zrobicie w niespełna pół godziny. Jeśli chcecie, żeby jogurt był jeszcze bardziej słodki, dodajcie kilka kostek czekolady mlecznej. Nie macie patelni grillowej? Nie ma problemu! Brzoskwinie można podsmażyć również na zwykłej patelni. A potem jeść ze smakiem! 🙂
Przygotowanie
PIEROGI:
Do osolonej, wrzącej wody wrzucamy zamrożone pierogi z serem i gotujemy 12 minut.
GRILLOWANE BRZOSKWINIE:
Rozgrzewamy patelnie grillową, roztapiamy na niej masło. Brzoskwinie kroimy w plastry o grubości około centymetra. Grillujemy z każdej strony około 5 minut.
JOGURT STRACIATELLA:
Czekoladę drobno siekamy (możemy wykorzystać do tego malakser), wsypujemy do jogurtu i dokładnie mieszamy. Pierogi wyławiamy łyżką cedzakową, podajemy z jogurtem i gorącymi brzoskwiniami.
WSKAZÓWKI:
* Jeśli chcemy, by jogurt był bardziej słodki, możemy dołożyć kilka kostek czekolady mlecznej.
* Jeśli nie mamy patelni grillowej, możemy brzoskwinie podsmażyć na zwykłej patelni.
Może Ci się też spodobać...
2 Oceny
?a ja się nastawiłam na jakiś szybki i dobry przepis na pierogi z serem, zeby sie podszkolić, a okazuje sie, że rownież potrafię mistrzowsko je przygotować ?
A tu tak łatwo 😉