USZKA Z PIECZARKAMI Z DODATKIEM BROKUŁÓW I PARMEZANU

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

    --USZKA Z PIECZARKAMI:

    Uszka z pieczarkami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka z pieczarkami. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.

    --BROKUŁY:

    Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy 6 minut na parze. W dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą, przeciskamy czosnek. Podsmażamy na niedużym ogniu, doprawiamy solą, dodajemy uszka i jeszcze chwilę podsmażamy. Na koniec dodajemy różyczki ugotowanego brokuła i posiekaną natkę pietruszki.

    --PODANIE:

    Danie podajemy posypane parmezanem.