KOTLETY Z BOCZNIAKÓW Z KOPYTKAMI I WIOSENNYM SOSEM
Przygotowanie
BOCZNIAKI:
Boczniaki przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w jajku rozmąconym z łyżką mleka, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do uzyskania złotego koloru. Odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
SOS:
Do miseczki dodajemy: drobno posiekane jajka, musztardę francuską, musztardę miodową, śmietanę, majonez oraz posiekane szczypiorek, szalotkę i rzodkiewkę. Doprawiamy solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Dokładnie mieszamy.
KOPYTKA ZIEMNIACZANE:
Kopytka przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kopytka. Gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyławiamy łyżką cedzakową.
SPOSÓB PODANIA:
Kopytka podajemy z boczniakami, sosem i ulubioną sałatą.