Przepis

NALEŚNIKI Z SEREM PODANE Z KREMEM CZEKOLADOWYM Z AWOKADO

0 6600

Obłędnie smaczny krem czekoladowy z tego przepisu robi się szybko i łatwo, pod warunkiem, że użyjecie bardzo dojrzałego i miękkiego awokado. Aby przyśpieszyć dojrzewanie awokado możecie włożyć je do papierowej torebki z bananem lub jabłkiem i zamknąć w ciemnym miejscu, na przykład w szafce. Na drugi dzień owoc powinien być już miękki.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    4

Składniki

Przygotowanie

  1. KREM CZEKOLADOWY Z AWOKADO:

    Daktyle wkładamy do kubka i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy do zmięknięcia na około 15 min. Po tym czasie odcedzamy owoce i przekładamy do miseczki. Awokado przekrawamy na pół. Wyciągamy pestkę. Za pomocą łyżki wyciągamy miąższ i przekładamy do miseczki z daktylami. Do owoców dodajemy 3 łyżki kakao i wszystko bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem.

  2. NALEŚNIKI Z SEREM:

    Naleśniki z serem rozmrażamy. Na patelni roztapiamy łyżkę masła. Następnie podsmażamy naleśniki z obu stron, aż się zrumienią.

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Naleśniki podajemy razem z kremem czekoladowym i plasterkami bananów.

  4. Do tego przepisu zostały użyte pierogi z serem i truskawkami Jawo:

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.