PIEROGI Z JAGODAMI Z KREMEM Z TOFU

1 6059

Obłędnie pyszny wegański deser, który świetnie pasuje na specjalne okazje. Bohaterem dania jest delikatny krem z tofu. Jego waniliowo-cytrynowy smak doskonale łączy się z jagodowym nadzieniem ukrytym w pierogach. A jeśli całość posypiecie jeszcze kwiatkami lawendy i listkami mięty, stworzycie prawdziwe kulinarne arcydzieło. Tak łatwe, a tak efektowne!

  • Gotowanie


    35 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    2-3

Składniki

  • DODATKOWO

Przygotowanie

  1. PIEROGI Z JAGODAMI:

    Pierogi przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy łyżką cedzakową.

  2. KREM WANILIOWY:

    Do pojemnika miksera dajemy wszystkie składniki na krem: tofu, mleko roślinne, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny i miód. Wszystko bardzo dokładnie miksujemy na gładki aksamitny krem.

  3. PODANIE:

    Pierogi podajemy z kremem, posypujemy kwiatkami lawendy i dekorujemy listkami mięty.

  4. Do tego przepisu zostały użyte pierogi z jagodami Jawo:

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.