PIEROGI Z JAGODAMI Z KREMEM Z TOFU
Obłędnie pyszny wegański deser, który świetnie pasuje na specjalne okazje. Bohaterem dania jest delikatny krem z tofu. Jego waniliowo-cytrynowy smak doskonale łączy się z jagodowym nadzieniem ukrytym w pierogach. A jeśli całość posypiecie jeszcze kwiatkami lawendy i listkami mięty, stworzycie prawdziwe kulinarne arcydzieło. Tak łatwe, a tak efektowne!
DODATKOWO
Przygotowanie
PIEROGI Z JAGODAMI:
Pierogi przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pierogi. Gotujemy 7 minut na wolnym ogniu. Wyławiamy łyżką cedzakową.
KREM WANILIOWY:
Do pojemnika miksera dajemy wszystkie składniki na krem: tofu, mleko roślinne, cukier waniliowy, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny i miód. Wszystko bardzo dokładnie miksujemy na gładki aksamitny krem.
PODANIE:
Pierogi podajemy z kremem, posypujemy kwiatkami lawendy i dekorujemy listkami mięty.
Do tego przepisu zostały użyte pierogi z jagodami Jawo: