Przepis

PYZY ZIEMNIACZANE OKRASZONE CEBULKĄ I SKWARKAMI PODANE Z SAŁATKĄ COLESLAW

4 19130

Łatwy do przygotowania obiad z pyzami ziemniaczanymi w roli głównej. W wersji wegetariańskiej można zrezygnować z boczku.

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3

Składniki

Przygotowanie

  1. PRZYGOTOWANIE SURÓWKI:

    Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście i drobno ją siekamy. Wszystko przekładamy do dużej miski. Dodajemy pozostałe składniki: sól, pieprz, majonez, jogurt grecki, ocet jabłkowy, sok z cytryny i syrop klonowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

  2. PRZYGOTOWANIE PYZ ZIEMNIACZANYCH :

    Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy i gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia. Wyławiamy łyżką cedzakową. W międzyczasie na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, do momentu aż się zarumieni a tłuszcz się całkiem wytopi. Dodajemy pokrojoną w grube pióra cebulę i nadal podsmażamy aż się zeszkli.

  3. PODANIE:

    Cebulę z boczkiem wykładamy na talerze, na nią pyzy ziemniaczane i całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie podajemy razem z wcześniej przygotowaną surówką Coleslaw.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.