PYZY ZIEMNIACZANE ZE STEKAMI Z KALAFIORA
Przygotowanie
STEKI Z KALAFIORA:
Kalafiora myjemy, osuszamy i kroimy w grube plastry. Do miseczki wlewamy olej i sos sojowy. Dosypujemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Następnie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układamy gałązki lubczyku, na nich plastry kalafiora i nacieramy je marynatą. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół) około 30 minut.
PYZY ZIEMNIACZANE:
Pyzy ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone pyzy. Gotujemy 7 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Każdą z pyz kroimy na 4 części. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę z odrobiną soli. Dodajemy pyzy ziemniaczane, a następnie połówki pomidorków koktajlowych. Smażymy wszytko kilka minut. Na koniec dodajemy listki bazylii.
PODANIE:
Plastry kalafiora podajemy z podsmażonymi pyzami i świeżymi listkami bazylii.
Może Ci się też spodobać...
Ocena
Witam. Muszę, no muszę wyrazić swój zachwyt, bo mnie rozpiera 🙂 Ależ piękne zdjęcia Pani robi!!! Można się gapić i gapić i delektować samym pięknem tych zdjęć. Wspaniałe potrawy, prześlicznie udekorowane. Do tego cały wystrój, kompozycja, światło, dobór kolorów... Cudowna, delikatna, subtelna energia. Czysta magia. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego cudownego. 🙂