Przepis

SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I Z USZKAMI Z PIECZARKAMI

2 12711

Szybka i łatwa sałatka, która zachwyci gości podczas sylwestrowych i karnawałowych imprez.

  • Gotowanie


    20 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    2

Składniki

Przygotowanie

  1. USZKA

    Do osolonej wrzącej wody wrzucamy zamrożone uszka z pieczarkami Jawo i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Odcedzamy i dodajemy 1 łyżkę oliwy z oliwek.

  2. JAJKA

    W rondelku zagotowujemy litr wody dodajemy 2 łyżki octu. Gdy woda zacznie wrzeć, mieszamy energicznie tworząc wir i wbijamy jajko. Gotujemy 2,5 minuty. Wyławiamy jajko łyżką cedzakową.

  3. SAŁATKA

    Rukolę myjemy, osuszamy i wykładamy na talerze, dodajemy uszka z pieczarkami, kawałki wędzonego łososia i kukurydzę. Na wierzch układamy jajko, posypujemy czarnym sezamem i posiekanym szczypiorkiem.

  4. SOS

    Bardzo dokładnie mieszamy jogurt grecki, majonez, sól, pieprz, zioła, oliwę z oliwek. Polewamy sałatkę sosem.

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.