Przepis

USZKA Z GRZYBAMI ZAPIEKANE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ

1 7695

Czy wiecie, że Wasze ulubione wigilijne uszka z grzybami to także znakomita propozycja na Wielkanoc? My proponujemy zapiec je z białą kiełbasą i cebulką. Wypróbujcie koniecznie.

  • Gotowanie


    60 min
  • Poziom


    średni
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. USZKA Z GRZYBAMI:

    Uszka z grzybami przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy partiami zamrożone uszka. Delikatnie mieszamy i gotujemy na niedużym ogniu 12 minut. Wyjmujemy uszka łyżką cedzakową.

  2. ZAPIEKANKA:

    Uszka przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojoną w pióra cebulę i ponacinane kiełbasy. Do kubka wlewamy: oliwę, miód, wino i sos sojowy. Dodajemy musztardę, majeranek, oregano, czosnek, cząber oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Danie polewamy marynatą i dokładnie mieszamy. Całość pieczemy w temperaturze 200 stopni 40 minut, w połowie pieczenia nakrywamy luźno folią aluminiową.

  3. PODANIE:

    Danie możemy udekorować świeżymi gałązkami rozmarynu.

Może Ci się też spodobać...

Ocena

  1. rudoslawa

    Przepisy petarda

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.