Przepis

WĘDZONY ŁOSOŚ Z UBIJANĄ FETĄ I KOPYTKAMI

0 628

Wędzony łosoś podany razem z ubitą fetą to moje najnowsze kulinarne odkrycie, które rewolucjonizuje świat szybkich, a zarazem wyrafinowanych posiłków. Podaję go w połączeniu z chrupiącymi kopytkami, smażonymi pomidorkami i odrobiną solonych pistacji. To świetna kompozycja smaków i struktur, którą możecie przygotować w zaledwie 30 minut. Świetny wybór na każdą okazję!

  • Gotowanie


    30 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. KOPYTKA ZIEMNIACZANE:

    Kopytka ziemniaczane przygotowujemy według wskazówek producenta. Zagotowujemy wodę w dużym garnku. Do posolonego wrzątku wrzucamy zamrożone kopytka. Po wrzuceniu nie mieszamy kopytek i gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po tym czasie kopytka wyławiamy łyżką cedzakową i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie podsmażamy kopytka, aż się lekko zrumienią na patelni.

  2. UBIJANA FETA:

    W międzyczasie przygotowujemy fetę. Do naczynia blendera wkładamy fetę, dodajemy jogurt i ubijamy. Gdy feta będzie ubita i kremowa, dodajemy oliwę, ząbek czosnku, pieprz, sok i otartą skórkę z ½ cytryny. Dokładnie mieszamy.

  3. WĘDZONY ŁOSOŚ:

    Łososia podgrzewamy na patelni lub w piekarniku.

  4. SPOSÓB PODANIA:

    Fetę rozlewamy na półmisku. Obsypujemy płatkami chili, pistacjami oraz z podsmażonymi pomidorkami koktajlowymi. Obok układamy podsmażone kopytka. Łososia podajemy z plasterkiem cytryny i odrobiną koperku.

  5. Jeśli zainteresował Was ten przepis, zapraszam po więcej na moim Instagramie.

Może Ci się też spodobać...

Ocena

  1. Agregat

    Wędzony łosoś z ubijaną fetą i kopytkami to prawdziwa uczta dla smakoszy, łącząca w sobie wykwintność i prostotę. To danie nie tylko zachwyca podniebienie, ale również kusi aromatycznym połączeniem świeżego łososia, kremowej fety oraz domowych kopytek.

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.