Przepis

PUSZYSTE PANCAKES Z SOSEM POMARAŃCZOWYM I GRANATEM

0 1670

Pancakes od firmy Jawo to nowość na rynku, która doskonale sprawdzi się jako wybór na pyszne śniadania, słodkie obiady lub kuszące desery. Mają naprawdę dobry skład i są świetnym rozwiązaniem dla wegetarian oraz miłośników szybkich i łatwych w przygotowaniu posiłków. W połączeniu z aromatycznym sosem pomarańczowym i granatem, tworzą danie, które zachwyci każdego, niezależnie od wieku!

  • Gotowanie


    15 min
  • Poziom


    łatwy
  • Porcje


    3-4

Składniki

Przygotowanie

  1. PANCAKES:

    Zamrożone pancakes smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez 5-6 minut, odwracając co jakiś czas.

  2. SOS:

    Przygotowujemy sos pomarańczowy. Cukier i masło roztapiamy na patelni. Kiedy cukier zacznie się karmelizować, dodajemy stopniowo sok z pomarańczy. Nadal gotując, dodajemy łyżeczkę kurkumy. Zagęszczanie płynu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji powinno trwać około 5-8 minut. Jeśli mamy problem z zagęszczeniem, możemy dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Ściągamy sos z patelni i przecedzamy go przez sitko, dodajemy śmietankę, cynamon i łyżkę otartej skórki pomarańczy

  3. SPOSÓB PODANIA:

    Usmażone pancakes układamy na talerzu jeden na drugim, polewamy sosem pomarańczowym. Dekorujemy owocami granatu i świeżą miętą lub geranium. Smacznego 🙂

  4. Zachęcam również do sprawdzenia przepisu na naleśniki z serem z crumble gruszkowym.

    Zapraszam na mój Instagram!

Może Ci się też spodobać...

Zostaw komentarz

Wszystkie pola i ocena są wymagane do przesłania recenzji.