Blog

KLUSKI ŚLĄSKIE CIEMNE Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ ZAPIEKANE W BOCZKU LUB SZYNCE PARMEŃSKIEJ

Kluski śląskie ciemne smakują świetnie nie tylko z dodatkiem rolady i modrej kapusty! To doskonała, bezglutenowa baza do wielu dań i przekąsek. Dziś przygotowałam dla Was przepis na karnawałowe danie, które na pewno zachwyci Waszych gości.

Składniki:

  • 1 opakowanie klusek śląskich ciemnych Jawo
  • sól
  • 1 opakowanie śliwek wędzonych
  • ok. 100 g boczku w plastrach lub szynki parmeńskiej długodojrzewającej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *